Feber & Värk

Under Feber & värk erhåller vi ett sortiment av receptfria läkemedel och andra medel som plåster eller kräm för att lindra smärtor och febern. Fråga oss gärna för rätt val av smärtlindring.
I samband med förkylning kan du få feber, dvs. en högre kroppstemperatur än 38 grader, som kan bero på en virusinfektion eller eventuell en bakterieinfektion.
Feber är en naturlig reaktion som tyder på ett normalt immunförsvar och brukar ge sig inom ett par dagar. Det kan vara viktigt dock att veta varför man har feber och om det tar längre att behandla. Det är normalt att känna sig svettig och yr, men även kall och darrig i kroppen. En febertermometer i munnen, ändtarmen, armhålan eller örat är ett bra sätt att veta hur du ligger till i temperatur.
Har du feber mer än 3 dygn, ibland i samband med stel i nacken, kraftig feberfrossa, förlora medvetenheten eller har svårt att andas och svälja så måste du ringa till sjukvården.

När det gäller värk så finns det olika typer och de vanligaste som går att behandla receptfritt är huvudvärk, mensvärk, migrän, träningsvärk, tandvärk, ryggvärk, nackvärk och artros. Värk är ett naturligt sätt att signalera oss att något är fel, som kan bero på inflammation eller stress.
Har du värk som är kraftiga och/eller långvarig eller kommer i intervaller, kraftiga bröstsmärtor eller i samband med feber, så måste du ringa till sjukvården.
Algesal 100 mg/g 100 gram Salva
Smärtlindrande salva vid tillfällig muskelbesvä...
85 kr
Aspirin 500 mg 50 styck Tablett
Aspirin är smärtstillande och febernedsättande.
75 kr
Eeze 25 mg 6 tablett(er) Filmdragerad tablett
Eeze vid migrän. Kan tas vid första symtom på mi...
53 kr
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla