Köpvillkor
Köpvillkor

Vilka är Apotekarn24 och NorrköpingsapotekarN?

Apotekarn24 är ett nätapotek med lokalinriktning och fokus mot en stad.
Apoteket är godkänt från läkemedelsverket och säljer apoteksvaror via internet och telefon till privata- och företagskunder, samt till våra små och stora djur i Norrköping med giltiga personnummer och organisationsnummer. För att du som kund ska handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling (Körkort, ID-kort eller pass). Om en beställning sker från personer under 18 år måste ett samtycke från vårdnadshavare medges.
Apoteksnamnet heter NorrköpingsapotekarN och apotekarn24.se är namnet på hemsidan.

Ni är varmt välkomna att höra av er och NorrköpingsapotekarN kommer att vara där på plats,för en personlig och professionell kundservice med fri frakt i Norrköping.

Så går er beställning till

En beställning sker på vår hemsida www.apotekarn24.se, telefon och fax (Gäller bara förskrivare på olika sjukvårdsinrättningar, skolor och andra myndigheter med speciella blanketter). Har ni funderingar om hur en beställning sker, kan ni alltid nå oss under öppettider på bestämda telefontider eller så kan mejla ni oss dygnet runt på
kundservice@apotekarn24.se
eller som företagskund
foretagsservice@apotekarn24.se.

Innan en beställningfärdigställs, har ni godkänt köpvillkor som privatperson eller företag och därmed samtycket från den andra partnern med fullmakt i vårt kunddatabas.
Efter en färdig beställning får ni en orderbekräftelse från oss på apotekarn24.
Om vi på apotekarn24 av någon anledning inte kan skicka er beställning, så förbehåller vi rätten att justera din order. Flera enskilda beställningar kan slås ihop i en och samma beställning och skickas till er. Vid funderingar är det alltid bra att ange telefonnummer och mail för att kontakta er innan för att
färdiggöra beställningen.

Har du ett pappersrecept och vill hämta ut medicin, eller så kan du skicka den via post till följande adress:

Kandilaapotek AB
Slakthusvägen 3
60228 Norrköping

Är du behörig förskrivare och vill ringa in ett telefonrecept till privatpersoner eller djur, så kan ni nå oss på under "kontakta oss". Efter färdigställandet av receptet skickar vi varan hem till kunden efter en avtalad tid.

Just nu pågår utveckling av vårt recept digitaltjänsten med hjälp av e-legitimation och därför kan ni nå oss som privata konsumenter på telefon (fax till företag efter kontakt med en behörig förskrivare)tills tjänsten blir fullutvecklad. Det meddelas på hemsidan och socialamedier.

Receptfria produkter kan beställas direkt på hemsidan som vanligt med hjälp av mobil bank ID.

Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas ett mail till den e-postadress du angivit vid ditt köp som bekräftar att vi mottagit din order.Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid eventuell kontakt med vår kundtjänst.

Frakt och leveranstider

Apotekarn24 och NorrköpingsapotekarN tar emot och skickar ut din beställning från vårt lager inom samma dag, med förutsättning att vi har varan i lager. Beställningen sker i samband med kunden om en avtalad tidspunkt. Det är viktigt att ange rätt folkbokföringsadress eller c/o adress innan beställningen färdigställs.

Just nu går det att välja mellan två olika leveranssätt:
- Lokal utkörning, där leveransen kommer samma dag till er med vår företagsbil. Privat eller företagskund. Leveranstid helgfria vardagar mellan kl 11-14 och 17-19.

- Postnord med leverans till din adress eller närmaste ombud. Postnord tar hänsyn till paketets storlek, innehåll och vikt. Därefter skickas din beställning antingen som postpaket (till närmsta postombud) eller varubrev (oftast till din brevlåda). Det vill säga att postnord gör en helhetsbedömning innan din order
skickas ut. Privat eller företagskund (kan tillkomma extra fraktkostnad).
Leveranstiden kan ta mellan 1-3 arbetsdagar tills den kommer fram till er.

Betalningar

När du slutför köpet, godkänner du våra och Klarnas köpvillkor. Betalning till apotekarn24 görs med hjälp av Klarna checkout via faktura, delbetalning eller direktbetalning via internetbank. Har du funderingar om betalningar via Klarnas kundservice på klarna.se.


Här på NorrköpingsapotekarN erbjuder vi också andra lokala betalningsätt för kunder som tyckeratt det är smidigare att inte betala via hemsidan. Det vill säga liknande alternativ som när du går på ett fysiskt apotek, fast hemifrån eller från din arbetsplats efter ett telefonsamtal.

Betalningen sker i samband med kunden i ett telefonsamtal, för att säkerställa orderbekräftelse. Kom ihåg att betalningen är bindande innan utleverans av apoteksvarorna, förutom när det gäller reklamation,
se under "Reklamationer". Att ta emot betalningen sker när vi har kommit fram till köpadressen med apoteksvarorna och kunden tar emot kvitto.


1) Payex faktura: Efter betalning med Payex, får ni en kopia på den betalda fakturan till den adressen som köpet har genomförts.

2) Swish: Betalningen överförs till oss via företagsnumret till kontot. Visa gärna en bild på att betalningen har genomförts. Det går även att betala swish via hemsidan.

3) Kortbetalning: NorrköpingsapotekarN tar med sig då en mobil kortterminal där ni knappar in pinkodoch får kvitto därefter.Produktinfo, utseende och priser

Apotekarn24 anger priserna alltid i svenska kronor (SEK) inklusive moms.
Kostnader för frakt med postnord kan tillkomma beroende på vilket fraktalternativ som det väljs vid beställning. Hemleverans med företagsbilen är kostnadsfritt med förutsättning att ni bor i Norrköping.

Produktbilder på webbsidan ger inga garantier om att det återspeglar produktens exakta fysiska utseende och egenskaper. Fråga oss gärna på telefon eller mail innan ni lägger en order på kassan.

Eventuella fel i priser kan komma med orsak med av ändringar i exempelvis avgifter av olika slag eller tryckfel. Vi förbehåller oss därför rätten att justera produktinformation och priser i efterhandpå hemsidan och makulera felaktiga ordar.

Priser på receptbelagda läkemedel som omfattas av förmån fastställs
av Tandvårds- & Läkemedelsförmånsverket (TLV). Det innebär att vi erhåller samma priser som alla andra apotek och varierar över tid. Det gäller samma regler med högkostnadsskyddsbasen som kan ändras innan beställning hanteras till tidpunkten för leveransen.
Vi har påminnelsetjänster på recept, så att ni får era läkemedel inom förmån och innan era recept går ut, utan att du behöver komma ihåg det själv.

Grundregeln för hållbarhet på de beställda varorna kan variera och skickas från NorrköpingsapotekarNmed minst 3 månaders hållbarhet och att livsmedel har en hållbarhet på minst en månad kvar från utleveransdatumet.


Ångerrätt och retur

Enligt distansavtalslagen(2005:59) har du som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit dina varor.
Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen oförändrat skick och de fall varan är plomberad skall denna vara obruten.

Undantag gäller:
- oplomberade hygienprodukter
- oplomberade Intimprodukter
- Kylprodukter
- Läkemedel och djurläkemedel
- Kosttillskott
- Livsmedel

Exempel på varor: stödstrumpor, bröstpump, sexleksaker, skosulor och andra medicintekniska produkter.
Enligt regler från läkemedelsverket så får apoteket inte sälja samma läkemedel som är redan köpt från en annan kund och säljs på nytt till en ny kund, därför ska mediciner som tas emot ej krediteras och återanvändas och därmed destrueras. Det är extra viktigt att göra en rätt beställning innan hemleverans till er.
Vid retur av icke klassade läkemedel, står kunden för fraktkostnaden (enligt postens fraktkostnader) och risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten.
Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning. Vi rekommenderar till alla våra kunder att skicka spårbara paket för kundens säkerhet.

Har du frågor angående ångerrätt/retur är du välkommen att kontakta vår kundtjänst under fliken "Reklamationer och returer".

Återbetalningar

Vid en godkänd retur, betalar vi för köpesumman och eventuell fraktkostnaden (Ej frakt för returen).Pengarna överförs till bankkontot som användes första tillfället, oavsett via kortbetalning eller klarna betalning (faktura, förskottsbetalning eller direktbetalning).


Retur av överblivna läkemedel

NorrköpingsapotekarN, som alla andra apotek runtom i landet, har skyldighet att ta emot gamla läkemedel. Två viktiga saker att tänka på är:

– att plombera alla sprutor i exempelvis kanylburkar innan returutlämningen så att varken på apoteket eller på returhanteringen skadar sig.

– att det inte tas emot elektronik såsom termometrar och andra apparater med batteri. Pengar krediteras ej för returen. Kunden står för retur av gamla läkemedel via postnord.

Ifall ett paket inte hämtas ut

När en kund väljer post som leveranssätt, kommer postombudet att behålla ditt paket i 14 dagar innan retur till oss. För ett icke uthämtad paket tillkommer en kostnad på 300 kr att debiteras för båda returfrakten och administration.

Apoteket följer läkemedelsverkets regler vid retur av läkemedel enligt nedan:

– Gäller det ett receptförskrivet läkemedel så måste du som kund betala för det nya receptförskrivna läkemedel och räknas då som ett nytt uttag (ifall uttag finns kvar på receptet).
Returfrakten av ett ej avhämtat läkemedel, måste betalas av kunden själv. Läkemedlet destrueras direktnär det har kommit tillbaks till oss.

– Gäller det receptfria produkter så debiteras kunden för det plus frakten. Läkemedlet destrueras direkt på apoteket och får inte säljas igen till nästa kund.


Reklamationer

Efter att du har tagit emot den beställda varan och den har visat sig vara skadad eller felaktig, så ber vi er att kontakta oss så fort som möjligt.
Kontaktuppgifterna hittar ni under kontakta oss, där ni kan beskriva till oss fullständigt om denreklamerade varan. Apoteket följer reglerna från allmänna reklamationsnämnden (www.arn.se)
och förbehåller rätten att neka din reklamation om den visar sig vara felaktig.
Ifall tvist uppstår kan du som kund lämna ett klagomål hos EU: gemensamma tvistdatabas på
www.ec.europa.eu/odr.


Cookies

Den här webbplatsen innehåller s.k. cookies. En cookie är en en liten textfil som lagras på din dator som bl.a. berättar för oss om ditt användarnamn hos oss samt om du är en ny eller återkommande besökare till butiken. Dessutom kan du få bättre upplevelse när du besöker webbsidan.
Det finns två olika typer av cookies, en som lagras permanent på din dator och en s.k. sessionscookie. Den senare lagras inte på din dator utan försvinner när du stänger ner din webbläsare.
Din webbläsare måste acceptera cookies, annars kommer du inte kunna lägga några varor i din varukorg. Har du några problem eller frågor kring detta kan du alltid vända dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Copyright

Allt innehåll på apotekarn24.se eller våra leverantörer som text, bild, grafik, digitala nedladdningar, logotyper och annan mjukvara. De är skyddade av svenska och internationella upphovsrättlagar.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i webbplatsen utan ytterligare meddelande och vi reserverar oss för feltryck. Vi fråntar oss allt ansvar för skador uppkomna då varor från apotekarn24använts av konsumenten på ett felaktigt sätt eller på ett eget initiativ. Hemsidan är alltid under utveckling.

Denna version gäller från 2019-07-01